Højbjerg-brag tæt på at udligne i nederlag til Dortmund

08/11/2015

Pierre-Emile Højbjerg kunne være blevet dagens mand i Schalke 04, da danskeren ti minutter før tid bragede et langskud på stolpen ude mod Borussia Dortmund.

På det tidspunkt var Dortmund foran 3-2 i lokalbraget i Bundesligaen, og Dortmund holdt føringen og vandt fortjent kampen.

To hurtige scoringer omkring pausefløjtet blev afgørende for Dortmund, som dermed indtager andenpladsen i tabellen med 29 point - fem færre end Bayern München i toppen, mens Schalke har 20 point.

Pierre-Emile Højbjerg fik de sidste 20 minutter på banen og gjorde sig bemærket med sit langskud mod slutningen.

Opgørene mellem Dortmund og Schalke er altid enorme og optager en hel region, hvor fodbold for mange er ugens højdepunkt i en tung hverdag i Ruhr-distriktet, og Signal Iduna Park var klædt til bristepunktet i de klassiske sort-gule farver.

Der var før kampen tvivl om Schalkes forsvarer Jöel Matip, men Matip var med i det centrale forsvar sammen med Roman Neustädter, da der blev fløjtet op.

Hjemmeholdet måtte til gengæld undvære Marco Reus, der blev skadet torsdag aften, da han scorede i Europa League.

Der var lagt op til en Dortmund-offensiv, men den lod vente på sig.

Første mulighed tilfaldt Pierre-Emerick Aubameyang efter 28 minutter.

Minuttet efter blev det så 1-0 til hjemmeholdet, da Matthias Ginter sendte et perfekt indlæg ind i panden på Shinji Kagawa, der sprang op og kanonerede bolden i mål med et hovedstød.

Men lokalopgørene er altid noget specielt, og få minutter senere udlignede Schalke. En fejl af Mats Hummels satte et Schalke-angreb i gang, og Leroy Sane spurtede af sted og fandt Klaas-Jan Huntelaar, der nemt scorede til 1-1.

Tre minutter før pausen steg Ginter så til vejrs, da han i fart sprang ind i et hjørnespark og pandede Dortmund på 2-1.

To minutter efter pausen slog hjemmeholdet til igen. Et lynangreb blev sat i gang, og efter få stationer lagde Henrikh Mkhitaryan bolden frem til Aubameyang, der scorede til 3-1 med sit 14. sæsonmål.

Pierre-Emile Højbjerg afløste Sead Kolasinac med 20 minutter igen, og få minutter senere gjorde Schalke pludselig opgøret spændende.

For i det 71. minut begik Dortmund-forsvaret en brøler ved et Schalke-indlæg, og bolden endte hos Huntelaar, der reducerede til 2-3.

Ni minutter senere brød Højbjerg så bolden, tog et træk og fyrede et drilsk langskud af, som tog stolpen, og som på det afgørende tidspunkt kunne have udlignet.

I rundens sene kamp var der fuld spilletid til Jannik Vestergaard, da Werder Bremen på udebane fik en tiltrængt sejr i bundstriden.

Den danske centerforsvarer fik et gult kort undervejs, men han spillede ellers solidt for Bremen-holdet i sejren på 2-1 over Augsburg.