Højbjerg får en halv time i Schalke-sejr

20/09/2015

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg fik søndag sine første bundesligaminutter for Schalke 04, der besejrede kriseramte Stuttgart med 1-0 på udebane.

Højbjerg, der er udlejet fra Bayern München, kom på banen efter en times spil i stedet for matchvinderen Leroy Sane og fik en rolle som offensiv midtbanemand.

Danskerens mest iøjnefaldende aktion kom få minutter før tid, da han tromlede sig igennem i højre side af straffesparksfeltet og var ved at overliste Stuttgart-målmand Przemyslaw Tyton fra en spids vinkel.

Indskiftningen af robuste Højbjerg i stedet for den mere flyvske Sane skulle dog først og fremmest stabilisere Schalke-holdet, der var i store problemer undervejs.

Stuttgart, som er uden point efter fem kampe, spillede bedst og skabte klart flest chancer, men intet går sydtyskernes vej i denne sæson.

Gæsternes farligste våben var kontraangreb med kantspillerne Leroy Sane og Max Meyer i hovedrollerne.

Det var netop på et hurtigt modangreb, at Sane otte minutter inde i anden halvleg kunne bringe Schalke foran 1-0.

Stuttgarts rumænske landsholdsspiller Alexandru Maxim mistede bolden, og så kunne Johannes Geis sende den hurtige Sane af sted med en lang aflevering.

Sane tog en enkelt dribling i feltet, inden han udplacerede Tyton i målet.

Målet ændrede stillingen, men ikke kampforløbet. Stuttgart var klart farligst, og hjemmeholdets spillere kan primært takke sig selv for sæsonens femte nederlag.

Da Martin Harnik syv minutter før slut sparkede over mål fra tre meters afstand, var det åbenlyst, at det heller ikke denne gang skulle blive Stuttgarts dag.

De tre point sender Schalke op på Bundesligaens fjerdeplads med ti point for fem kampe. Stuttgart er ligesom Borussia Mönchengladbach uden point.