Højbjerg får en halvleg i Bayerns pokalsejr

09/08/2015

Bayern Münchens Pierre-Emile Højbjerg fik søndag 45 minutter på banen, da storklubben spillede sig videre i den tyske pokalturnering.

Den 20-årige danske midtbanespiller afløste i pausen nyindkøbet Arturo Vidal i en 3-1-sejr over regionalligaholdet FC Nöttingen.

Højbjerg gjorde ikke det store væsen af sig, men danskeren var med til at køre sejren hjem for gæsterne, der allerede førte 3-1 ved pausen.

Efter bare fem minutter bragte Vidal, som før sæsonen er hentet i Juventus, Bayern foran på et straffespark.

Senere scorede Mario Götze og Robert Lewandowski til 2-1 og 3-1, efter at Nöttingen havde udlignet til 1-1.

Bayern-træner Josep Guardiola sparede flere af sine største profiler i den sikre sejr i pokalturneringens første runde - blandt andre målmand Manuel Neuer, Arjen Robben, Xabi Alonso og Thomas Müller var fra start placeret på bænken sammen med Højbjerg.

Borussia Dortmund avancerede til anden runde med en 2-0-sejr over Chemnitzer fra den tredjebedste række.

Til gengæld skuffede Hamburger SV stort, da bundesligaklubben blev slået af Carl Zeiss Jena. Holdet fra Tysklands fjerdebedste række vandt 3-2 over storfavoritterne efter forlænget spilletid.