Højbjerg får fuld spilletid i Schalkes EL-remis

06/11/2015

Fodboldspilleren Pierre-Emile Højbjerg fik fuld spilletid, da Schalke 04 torsdag aften tjente et point på udebane i Europa League.

Den tyske klub spillede 1-1 mod Sparta Prag, så Schalke 04 fører gruppe K med otte point for fire kampe. Sparta Prag er nummer to med seks point.

Hjemmeholdet fik en fremragende begyndelse på kampen i Generali Arena i Prag, da David Lafata scorede til 1-0 efter fem minutter.

Den 34-årige angriber løb i position i straffesparksfeltet og headede en aflevering i mål, inden Pierre-Emile Højbjerg kunne nå at komme imellem.

Schalke 04 fik udlignet til 1-1 efter 20 minutter, da Johannes Geis scorede på et straffespark.

Det begik Sparta Prags Costa Nhamoinesu på tåbelig vis, da han busede ind i gæsternes Leon Goretzka helt ude i den ene side af straffesparkfeltet.

10 minutter inde i anden halvleg var Leon Goretzka tæt på, da han sendte bolden på overliggeren.

Pierre-Emile Højbjerg indkasserede senere i halvlegen en advarsel, da han konfronterede Sparta Prags Marek Matejovsky, der havde fældet danskeren.

Tjekken fik også gult kort for sin rolle i situationen.

Pierre-Emile Højbjerg gjorde det udmærket, uden at være prangende.

Han fik dog vigtige minutter i benene, inden Danmark den 14. og 17. november skal møde Sverige i to playoff-kampe om en plads ved EM i Frankrig næste år.

Schalke er med det uafgjorte resultat uden sejr i klubbens fem seneste kampe.

Klubben møder søndag rivalen Borussia Dortmund på udebane i Bundesligaen.