Højbjerg får fuld tid i Bayerns kæmpesejr

18/10/2014

Pierre-Emile Højbjerg spillede alle 90 minutter for Bayern München for første gang i sæsonen. Nicklas Bendtner var helt ude af Wolfsburgs trup. Og Kasper Hjulmand blev indehaver af en klubrekord i Mainz.

Jo, der var rigeligt med danske overskrifter i lørdagens kampe i Bundesligaen i fodbold.

19-årige Pierre-Emile Højbjerg var for kun anden gang i sæsonen i startopstillingen til en ligakamp, da Bayern München maltrakterede Werder Bremen med 6-0 hjemme i Allianz Arena og udbyggede føringen i tabellen.

Danskeren gjorde det glimrende, men indtog ingen hovedrolle i den målrige kamp.

Kampen var reelt overstået efter de første 45 minutter, hvor hjemmeholdet havde scoret fire gange.

Anfører Philipp Lahm indledte målshowet efter 20 minutter, da han hamrede bolden i mål.

Syv minutter senere scorede Xabi Alonso direkte på frispark, da han smart sendte bolden under Werder Bremens mur af spillere, som hoppede i forventning om et højt skud.

Det blev 3-0, da Thomas Müller scorede på et straffespark, som blev begået mod ham selv.

Bayern München kværnede videre, og kort før pausen leverede Mario Götze en ypperlig detalje, der førte til 4-0-scoringen.

Offensivspilleren modtog bolden i straffesparksfeltet og trak hurtigt bagud, før han med et præcist skud udplacerede stakkels Raphael Wolf i Werder Bremens mål.

I anden halvleg kontrollerede hjemmeholdet kampen uden at overanstrenge sig, men Philipp Lahm blev dog en yderst sjælden dobbelt målscorer, da han heldigt fik bolden med sig og scorede til 5-0.

Kort før tid blev også Mario Götze målscorer for anden gang, da han med et afrettet skud scorede sit sjette sæsonmål i ligaen.

Bayern München topper Bundesligaen med 20 point for otte kampe og er tidligt i sæsonen på vej mod det tredje mesterskab på stribe.

Borussia Mönchengladbach er nummer to med 16 point, efter at holdet lørdag vandt 3-0 ude over Hannover 96.

Kasper Hjulmand havde også en god dag på kontoret, da hans klub, Mainz 05, vandt 2-1 hjemme over Augsburg.

Resultatet betyder, at Mainz fortsat er ubesejret efter otte runder. Så mange kampe i træk har klubben aldrig tidligere prøvet at være ubesejret i ligaen.

Mainz har 14 point for otte kampe og er altså blandt de hold, der gør et hæderligt forsøg på at skygge Bayern München i toppen.

Nicklas Bendtner havde en mindre munter dag, da Wolfsburg vandt 2-1 ude over Freiburg. Den danske angriber var slet ikke med i Wolfsburgs trup til kampen, efter at han ellers havde været i startopstillingen i tre af klubbens fire seneste ligakampe.

Wolfsburg har 14 point lige som Mainz.

Roberto Di Matteo fik en god debut som træner for Schalke 04. Italieneren så sit hold vinde 2-0 hjemme over Hertha Berlin, så Schalke har 11 point.