Højbjerg og Schalke er videre efter sen sejr over Apoel

26/11/2015

Schalke 04 er klar til 1/16-finalerne i fodboldens Europa League.

Det tyske hold vandt torsdag en kneben 1-0-sejr hjemme over Apoel FC fra Cypern efter en ellers lidet imponerende indsats.

Pierre-Emile Højbjerg blev skiftet ind sent i kampen og var med i oplægget til sejrsmålet.

Schalke 04 har 11 point for fem kampe, og dermed er danskerens klub sikker på mindst andenpladsen i gruppe K.

Sparta Prag er også videre med ni point, efter at tjekkerne vandt 1-0 hjemme over græske Asteras Tripolis, som har fire point, mens Apoel FC har tre point.

Pierre-Emile Højbjerg blev skiftet ind efter 78 minutter af kampen i Gelsenkirchen.

På det tidspunkt havde Schalke 04 leveret en skidt indsats, og kort efter danskerens indskiftning var det ved at gå helt galt.

Gæsternes Vander fik lov til at spadsere gennem hjemmeholdets defensiv, men brasilianerens afslutning endte i sidenettet.

I stedet slog hjemmeholdet til fire minutter før tid, og Pierre-Emile Højbjerg var involveret.

Danskeren sendte den ligeledes indskiftede Sascha Riether af sted med en aflevering i højre side.

Tyskeren sendte en aflevering ind mod mål, og Eric Maxim Choupo-Moting scorede til 1-0.

Kort tid efter kunne Dennis Aogo have fordoblet føringen, men hans dårligt placerede straffespark blev pareret af Apoel-målmand Boy Waterman.