Højbjerg taber til eksklub i overtiden

13/12/2015

Pierre-Emile Højbjerg og Schalke 04 var på vej mod et sikkert point i udekampen mod Augsburg, men i kampens overtid tabte Schalke kampen 1-2.

Den brasilianske angriber Francisco Caiuby blev helten for hjemmeholdet, da han flugtede sejrsmålet i nettaget efter 92 minutters spil.

Dermed blev det et dårligt gensyn med den tidligere hjemmebane for Pierre-Emile Højbjerg, der i foråret var lejet ud til Augsburg.

Danskeren var kommet på banen for Schalke med ti minutter tilbage af kampen ved stillingen 1-1. Her gik han ind og overtog en rolle som defensiv playmaker, men han gjorde ikke for alvor væsen af sig.

I første halvleg bragte Augsburg sig foran på et afrettet skud, før Schalke på et veludført angreb udlignede til 1-1 efter 70 minutter, men lige lidt hjalp det altså, da Augsburg slog til igen.

Nederlaget til Schalke betyder, at holdet mistede vigtige point i kampen om de øverste seks pladser, der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson. Schalke er nummer otte, men holdet har lige som Leverkusen på sjettepladsen 24 point.

I den anden ende sikrer de tre point, at Augsburg rykker ud af nedrykningsfeltet. Holdet er nu nummer 13 ud af Bundesligaens 18 hold. Frankfurt kan dog med en sejr over Dortmund senere søndag overhale Augsburg.