Højbjergs træner i Schalke 04 går af efter denne sæson

Schalke 04-træner Andre Breitenreiter meddelte, at han forlader klubben efter sæsonens sidste kamp, som blev lørdagens 4-1-sejr ude over Hoffenheim.

Breitenreiter fortalte inden lørdagens kamp til Sky, at Schalkes kommende og nyansatte sportsdirektør, Christian Heidel, har informeret om beslutningen.

Den 42-årige træner tog over fra starten af denne sæson, men det er ikke lykkedes at indfri ambitionen om en Champions League-plads, som kræver en placering i top-fire.

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg har været udlånt fra Bayern München i hele denne sæson, og Breitenreiter har giver danskeren masser af spilletid i foråret.

Højbjergs fremtid ligger ikke hos Schalke, oplyser midtbanespillerens agent, Søren Lerby.

- De (Schalke, red.) har allerede mange spillere til den position, Pierre-Emile passer bedst til, siger Lerby til tv3sport.dk.

Men Højbjerg skal heller ikke retur til Bayern München, som også har stor konkurrence om pladserne på midtbanen.

- Men der er andre muligheder, som jeg vil undersøge i den kommende tid. Flere klubber er interesseret i at overtage ham, fortæller Lerby.

Højbjerg, som sad på bænken i hele kampen mod Hoffenheim, har kontrakt med Bayern München frem til sommeren 2018.

Schalke endte med lørdagens sejr på en placering som nummer fem, der giver adgang til Europa League-gruppespillet i næste sæson.

Borussia Mönchengladbach med Andreas Christensen vandt lørdag 2-0 ude over Darmstadt og endte på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Gladbach, som havde Andreas Christensen med i hele kampen, har hentet tre point mere end Schalke.

/ritzau/

Dagens Gossip