Højere bøder skal bremse social dumping på landevejene

I hvert fald, hvis det står til regeringen, som med sin kommende finanslov vil sætte ind mod social dumping, skriver avisen.dk på baggrund af et notat fra Beskæftigelsesministeriet.

Cabotagereglerne betyder, at udenlandske chauffører har ret til at køre tre indenrigsture i Danmark på syv dage, hvis de krydser grænsen med gods. Men de regler bliver brudt,og det skal de nye bødesatser dæmme op for.

»Med de nye regler får vognmændene en bøde på 35.000 kroner for en overtrædelse af cabotagereglerne om, at der må køres tre cabotageture inden for syv dage,« hedder det ifølge avisen.dk i notatet.

Og hos både fagforeningen 3F og brancheorganisationen DTL har man tiltro til, at det vil få en effekt.

»Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning. I den her branche er det altid en iskold kalkule om, hvad de kan tjene i forhold til, hvad det koster at blive taget. Derfor vil bøder på 35.000 kroner uden tvivl have en effekt,« siger Jan Villadsen, der er formand for 3Fs transportgruppe.

Men effekten af tiltaget vil også afhænge af risikoen for at blive taget, medgiver han, og glæder sig derfor over, at regeringen lægger op til at afsætte 15 millioner kroner til at kontrollere udenlandske lastbiler.

»Hvis der både er risiko for at blive taget, og bøden sættes op til 35.000, så er det helt sikkert, at det har en præventiv effekt,« siger Jan Villadsen til avisen.dk.

I dag koster det mellem 10.000 og 25.000 kroner at bryde cabotagereglerne.

Dagens Gossip