Højesteret godkender udsmidning af familier

Det var helt efter lov og regler, da Brabrand Boligforening besluttede at smide to familier ud af deres hjem i Gellerup ved Aarhus på grund af deres børns kriminalitet.

Det er resultatet af en dom ved Højesteret torsdag middag, hvor de to familiers advokat ellers mente, at opsigelsen af lejemålene i Gellerup var i strid med menneskerettighederne. De garanterer blandt andet borgernes ret til et familieliv.

Det var i 2008, at nogle unge satte ild til børnehaven Viben i Gellerupparken, og institutionen brændte ned til grunden.

Seks unge fra lokalområdet blev dømt for kriminaliteten, og Brabrand Boligforening besluttede derefter at give familierne det røde kort.

Men to familier protesterede, og det er disse sager, som Højesteret nu har taget stilling til.

Tidligere i forløbet er familiers protest blevet afvist. Hverken byretten eller Vestre Landsret har givet familierne medhold.

Udsmidning af familier, hvis børn gør sig skyldige i kriminalitet i et boligområde, bruges dog sjældent af boligselskaberne.

Den megen omtale i medierne af risikoen for opsigelse har i sig selv haft en gavnlig virkning, mener direktøren i Brabrand Boligforening.

- Det har en effekt på den måde, at vores beboere er opmærksomme på, at det kan få den konsekvens, hvis ens børn ikke opfører sig ordentligt, sagde direktør Torben Overgaard tidligere.

- Familierne er blevet langt mere åbne over for at søge en varig løsning på de problemer, der er, lød det.

Direktøren tilføjer, at redskabet ikke bør bruges, før der har været gjort forsøg på at imødegå børns og unges farlige eller uhensigtsmæssige optræden i lokalområdet.

På det seneste har DAB i Værebro alligevel brugt muligheden efter farlige skudepisoder.

En håndfuld familier er blevet opsagt med henvisning til, at børn og unge er blevet afsløret i at have deltaget i skyderierne i boligområdet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip