Højesteret: Pistorius begik forsætligt drab

Skrevet af admin

03/12/2015

Dagens topnyheder

Sydafrikas højesteret finder Oscar Pistorius skyldig i forsætligt drab og omstøder en tidligere dom for uagtsomt manddrab.

- Skyldig i drab - den dømte handlede med kriminelt fortsæt, sagde dommer Eric Leach i den afgørende dom torsdag.

Han tilføjer, at sagen hjemsendes til den underliggende ret, som skal fastsætte en "passende straf".

Pistorius, som også går under navnet "Blade Runner", blev for et års tid siden idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab på sin kæreste, Reeva Steenkamp.

Pistorius blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest i efteråret efter at have afsonet en femtedel af de fem år i fængsel.

Under retssagen mod ham lykkedes det ikke anklagemyndigheden at overbevise dommeren om Pistorius' hensigt om at dræbe, da han affyrede sin pistol.

Det var anklagemyndigheden i sagen mod den sydafrikanske handicapatlet, som appellerede til højesteret til at dømme Pistorius for forsætligt drab.

Den tidligere stjerne, som indtil for et par år siden var en af Sydafrikas mest populære sportsfolk, har afsonet en del af sin straf i det berygtede og overfyldte Kgosi Mampuro II-fængsel i Pretoria.

Men de sydafrikanske retsregler siger, at ufarlige fanger kun skal afsone en sjettedel af deres straf bag tremmer.

Derfor skulle Pistorius i oktober fra fængslet til en mere behagelig tilværelse med fodlænke og husarrest.

Pistorius affyrede fire skud gennem en aflåst dør til et badeværelse og ramte Reeva Steenkamp. Han har sagt, at han troede, at han skød mod en indbrudstyv.

/ritzau/Reuters