Højesteret tager statsborgerskabet fra Said Mansour

Højesteret har onsdag frataget dansk-marokkaneren Said Mansour hans danske statsborgerskab. Det er første gang, det sker. Højesteret har desuden bestemt, at Mansour skal udvises af Danmark for bestandig.

Dermed er landets øverste domstol enig med Østre Landsret, som sidste år nåede frem til samme resultat i sagen.

Mansour blev sidste år i landsretten idømt fire års fængsel for at propagandere for terror. Det er anden gang, at han dømmes for det. Tilbage i 2007 fik han tre et halvt års fængsel i en lignende sag.

- Der er tale om meget alvorlige forhold, siger retsformand Niels Grubbe onsdag i forbindelse med domsafsigelsen i Højesteret.

Said Mansour selv var ikke til stede under domsafsigelsen. To af hans bekendte, som har været til stede flere gange under sagen, var dog til stede og overværede oplæsningen af afgørelsen. De valgte dog at forlade retssalen, inden Niels Grubbe var helt færdig.

Retsformanden gjorde i forbindelse med domsafsigelsen opmærksom på, at en udvisning ikke nødvendigvis betyder, at Mansour skal forlade landet.

- Det er ikke det samme som en udsendelse. En eventuel tvangsudsendelse til for eksempel Marokko vil skulle bestemmes af udlændingemyndighederne, siger Niels Grubbe.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip