Højesteret tager stilling til Berlusconis appelsag tirsdag

En dom mod Silvio Berlusconi kan også få politiske konsekvenser og sende regeringen, en koalition af centrum-venstre partiet Democratic Party og Berlusconis centrum-højre parti, ud i alvorlig krise, skriver Reuters.

Den tidligere italienske premierminister har anket fængselsdommen i retssagen om skattesvindel mod ham. Højesteret afviste i første omgang at tage stilling til skyldsspørgsmålet. I oktober sidste år idømte en domstol den 76-årige italienske mediemogul fire års fængsel for skattefusk i selskabet Mediaset, og Berlusconi fik samtidig et forbud mod at bestride offentlige embeder i fem år. Dommen er senere blevet ændret til et års fængsel, men Berlusconi mente, at der var sket en procedurefejl, og ankede derfor dommen.

Berlusconis advokater har indgivet 50 indsigelser mod dommen, og Højesteret vil alene vurdere, om der har været procedurefejl, og om den tidligere appeldomstol har begrundet sin dom behørigt.

Højesteret har flere valgmuligheder: At straffe Berlusconi, at frikende ham eller at sende sagen tilbage til appeldomstolen på grund af procedurefejl. Domstolen kan også vælge at udskyde en afgørelse, sandsynligvis til september, skriver Reuters.

Selv hvis Berlusconi bliver kendt skyldig for skattesvig, vil et forbud mod at bestride offentlige embeder afhænge af en afstemning i det italienske parlament.

Der kan gå op til tre dage, før Højesteret træffer endelig afgørelse om, hvorvidt dommen mod Berlusconi skal stadfæstes, skriver Reuters.

BNB

Dagens Gossip