Højsæsonen for lommetyverier er begyndt

Sommeren er højsæson for tyverier fra tasker og lommer, og sidste år blev der registreret 37.800 tyverier fra lommer og tasker. Det er en stigning på hele 43 procent i forhold til 2009.

Det er specielt de unge, der er udsatte for at få frarøvet mobiltelefoner, kontanter, iPads og kameraer.

»Der er mange unge, der er lidt for godtroende. Pigerne har deres tasker stående åben, og drengene har tegnebogen stikkende op af baglommen,« siger forsikringskonsulent Riccardo Krogh fra brancheorganisationen Forsikring og Pension.

Indboforsikringen dækker i de fleste tilfælde tyverier fra lommer og tasker. Men mange har slet ikke tegnet en indboforsikring og er således ikke dækket.

»Vi ved, at cirka ti procent af danskerne ikke har en indboforsikring, og specielt mange unge har slet ikke en indboforsikring. Og så er der ikke noget at komme efter, hvis smartphonen eller kameraet bliver stjålet,« siger Riccardo Krogh.

Han opfordrer folk til at have styr på deres forsikringer og kommer samtidig med en denne opfordring:

»Det er en god idé med en naturlig skepsis over for fremmede. Den nyeste trend, jeg har hørt om, er, at besøgende på diskoter og barer bliver spurgt om klokken. Så hiver de deres smartphones frem, og efterfølgende stikker tyven eller en, der står i ledtog med ham, af med telefonen,« siger Riccardo Krogh.

Dagens Gossip