Højtflyvende redningsaktion da børnefamilie glemte passene

De var ombord på et Norwegian-fly fra Evenes i Norge til Oslo, da det gik op for dem, at de havde efterladt alle deres pas i deres bil, som var parkeret ved Evenes Lufthavn.

Den uheldige familie skulle videre til South Dakota i USA fra Oslo, og derfor var det en mindre katastrofe, at de var kommet afsted uden deres pas. Det skriver Nord24.

- De så for sig, hvordan hele USA-ferien røg i vasken. Jeg fik så ondt af dem, de var utroligt stressede, fortæller kabinechef Geir Magne Madsen, som var ombord på flyet sammen med de glemsomme forældre og deres børn.

Madsen gik sammen med resten af personalet på flyet i tænkeboks for at finde en løsning på problemet.

De overvejede blandt andet at foreslå faderen at flyve tilbage til Evenes, så han kunne hente passene og flyve tilbage til Oslo igen, men alle afgange var fuldt booket.

Derefter kom de op med en plan, som blev den, der reddede familiens ferie.

- Vi skulle flyve med den samme besætning tilbage til Evens og så til Oslo igen. Så jeg foreslog, at jeg kunne få familiens bilnøgler og løbe ud på parkeringspladsen og lede efter bilen, fortæller Geir Magne Madsen. 

Faderen tegnede et kort over, hvor bilen var parkeret, men ellers kendte Madsen kun til bilens nummerplade, og at det var en sort Passat.

- Det var som at lede efter en nål i en høstak. Heldigvis var der en alarm på bilen, så jeg kunne gå rundt og trykke på knappen og se, om en af bilerne reagerede. Endelig var der heldigvis en bil, der svarede.

Inde i bilen lå passene ganske rigtigt i en bæltetaske, som var stukket ned i et lille rum i en af dørene. 

Inden for 30 minutter satte flyet kursen mod Oslo igen, og Geir Magne Madsen tog et selfie, som siden er blevet populært på Facebook.

Madsen har aldrig oplevet noget lignende, fortæller han.

- Men gennem mine tolv år i branchen oplever man mange problemer, der skal løses. Meget kan gå galt, når en familie med to små piger og en baby skal ud at rejse. Det er vigtigt at tænke ud af boksen, lyder det fra familiens redningsmand.

Familien ønsker ikke at stå frem med navn, men de fortæller til det norske medie Nord24, at de er særdeles taknemmelige for, at personalet reddede deres ferie med en ekstraordinær indsats.

- Det er disse ting, der gør, at jeg elsker mit job. Hver dag er forskellig, siger Geir Magne Madsen.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip