Højtidlig engelsk eksamen hos EA Kolding

Riddersalen på Koldinghus var i går rammen om en festlig dimission for 60 professionsbachelorer fra EA Kolding (IBA).

Syv af de 60 studerende skulle have deres eksamensbeviser for en særlig uddannelsesgrad inden for marketing – en såkaldt Double Degree, som vil sige, at de studerende følger uddannelsen på EA Kolding og det engelske London South Bank University samtidig.

Derfor var denne gruppe og flere af underviserne fra både EA Kolding og det engelske universitet iført kapper og hatte efter gamle engelske traditioner.

- Jeg synes, det er hyggeligt med det fine tøj, som giver en ekstra glæde og en følelse af prestige, fortalte 33-årige Nadja Mulvad, der er født i Rusland og vokset op i Estland. Som ung pige kom hun til Danmark som au pair og blev siden gift med danske Thomas.

- Jeg er begyndt fra bunden med at lære det danske sprog og tage en uddannelse, som forhåbentlig vil give mig en god start i businessverdenen. Det er min mand meget stolt af, sagde Nadja med et stort smil.

Kronen på værket

Niels Kjærside, der til daglig er uddannelsesleder på EA Kolding, var også trukket i hat og kappe. Han delte Nadjas begejstring for de engelske eksamenstraditioner med hatte, kapper, taler og uddeling af flidspræmier.

- Jeg har selv fået tilsendt en del eksamenspapirer med posten, men sådan en begivenhed er jo en del sjovere. Og så synes de unge, det er fedt at få sat kronen på værket på den her måde, sagde Niels Kjærside, der også fik fornøjelsen af at gå på talerstolen og rose de studerende for indsatsen med studierne.

Dagens Gossip