Højtstående al-Qaeda-leder dræbt - igen

Det er dog langt fra første gang, den tidligere Guantanamo-fange bliver erklæret død. Det har de yemenitiske myndigheder gjort adskillige gange, senest i januar i år, men nogle måneder senere dukkede der en radiotale op, hvor Said al-Shehri raser mod USA.

Nu skulle det dog være ude med al-Shehri, oplyser en talsmand fra Al-Qaeda på Den Arabiske Halvø (AQAP) i en videomeddelelse, der er blevet lagt ud på nettet. Han siger ikke noget om, hvornår Said al-Shehri skulle være blevet dræbt.

Al-Sheri blev betragtet som næstkommanderende i AQAP, der regnes som en af de mest aktive organisationer i terrornetværket - både i forhold til rekruttering, spredning af propaganda og planlægning af terrorangreb.

Efter angrebet på det amerikanske forsvarsministerium Pentagon og tvillingetårnene i New York 11. september 2001 blev Said al-Shehri pågrebet ved den pakistanske grænse til Afghanistan, og som en af de første fanger blev han ført til Guantanamolejren på Cuba.

Han blev løsladt efter næsten seks år i fangenskab uden rettergang og blev herefter sendt til hjemlandet Saudi Arabien, hvor han skulle gennemgå et rehabiliterings- og integrationsprogram for tidligere tilhængere af hellig krig.

Efterfølgende rejste han til Yemen, hvor han tilsluttede sig AQAP, og han er mistænkt for at have været involveret i en dødbringende bombe rettet mod USAs ambassade i hovedstaden Sanaa.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip