Hoeness: Smid PSG og Manchester City ud af CL

Manchester City, der evigt og altid har været lillebror i forhold til lokalrivalerne United, vandt sidste år deres første Premier League trofæ, og er blevet en magtfaktor i engelsk fodbold. Og det er svært at komme uden om, at klubbernes succes har noget med penge at gøre.

Nu reagerer præsidenten i Bayern München, Uli Hoeness, på klubbernes uansvarlige økonomiske virksomhed. I 2009 lancerede UEFA reglerne 'Financial Fair Play', hvorunder klubberne påkræves at holde balance i regnskaberne, og ikke bruge mere end de tjener. Ellers betyder det exit fra de europæiske turneringer.

Det er disse regler Hoeness nu peger på, i sit forsøg på at lægge pres på UEFA.

- Hvis Platini (præsident for UEFA, red.) er konsekvent, så må han smide to store klubber ud af Champions League i kommende sæson. Han må statuere et eksempel, raser tyskeren.

- Jeg har tænkt mig at følge tæt med i, hvordan Platini behandler sine venner i Paris, Milan og Manchester City, som skylder 5,5 mia. kr, siger Hoeness til ESPN.

Bayern München selv driver en ganske frugtbar forretning, og omsatte ifølge AFP forrige år for 3 mia. kr, med et overskud på 94 mio. Hoeness holder fast i, at der må tages affære.

- Jeg håber, at en af de største klubber slås ihjel, så hurtigt som muligt. Jeg har spurgt Platini hundrede gange, og han beroliger mig hver gang. Jeg må tage hans ord på det, slutter den arrige klub-præsident.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip