Hold dit juletræ friskt: Stik den en kodimagnyl

Haveselskabet kommer nu med et noget utraditionelt forslag til, hvordan du holder dit juletræ friskt gennem hele julen. Du skal blot stikke træet en kodimagnyl, lyder tricket.

Sådan får du maven helskindet gennem julen

Det første skridt til at få et friskt juletræ er, at stille træet i en spand vand. Og så vil det også dufte, som var det lige fældet.

- Den mest sikre måde er, at du selv - sammen med resten af familien - tager ud og finder træet, og fælder det. På den måde er du sikker på, at det er helt friskt og dermed holder længst. Nordmannsgran holder længst på nålene, men en rødgran kan sagtens stå inde i små 10 dage, stort set uden at tabe nåle. Hvis blot du finder et friskt træ og passer på det, som om det var en buket blomster, siger han i en pressemeddelelse.

Sød video: Flypassagerer overrasket med julegaver på baggagebåndet

Træet skal stilles udenfor med læ, når du kommer hjem med juletræet. Det skal stilles i en spand vand. På den måde fordamper der mindst muligt vand fra nålene.

Når træet skal pyntes

Når juletræet skal indenfor i stuen og måske endda flere dage inden juleaften, så skær 1-2 centimeter af det nederste del af juletræets stamme. Det sikrer, at træet kan trække vand op og holder dermed nålene ekstra friske.

Sæt træet i en juletræsfod med vand, og tilfør friskt vand hver dag. Det er fuldstændigt som en buket blomster, der skal have friskt vand hver dag for at holde længere. Store træer kan sagtens fortære et par liter vand i døgnet.

Stik dit træ en kodimagnyl

- Ja, du undrer dig sikkert, men den er god nok. Rødgran, omorika og blågran holder længere på nålene, hvis du plopper 1-2 brusetabeletter i vandet. Dog skal det være hovedpinepiller, der indeholder acetylsalicylsyre som for eksempel i kodimagnyler. Jeg har selv prøvet tricket, og det hjælper, fortæller Jesper Corfitzen.

Placér dit træ rigtigt

Når træet først er kommet ind, er det en stor fordel at holde det så langt fra direkte varmekilder som muligt. Det gælder eksempelvis brændeovne og radiatorer. Varmestrålingen udtørrer træet hurtigt, stil derfor træet lidt væk fra direkte varme.

Video: Her er danskernes julehits

Overholder du disse små forholdsregler, er du garanteret et glamourøst juletræ med nåle, som du kan have stor glæde af helt ind i 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip