Holdkammerat kom i vejen for Baks annoncerede udbrud

Han har længe talt om 13. etape som oplagt til et udbrudsforsøg, men da det kom til stykket, blev det store togt aldrig til noget for Lars Bak.

Den danske temporytter var låst af, at holdkammeraten Thomas De Gendt kom med i dagens tidlige udbrud og først blev indhentet mindre end en kilometer fra mål. Derfor måtte Bak pænt holde sig i ro i feltet.

- Jeg kan jo ikke køre efter min holdkammerat, og han kørte jo nærmest fra kilometer 0. Jeg prøvede faktisk at køre med, da en gruppe forsøgte at køre op, men det stoppede, og så fik udbruddet lov at køre, fortæller Lars Bak.

- Thomas De Gendt kørte rigtig stærkt og var lige ved at vinde etapen, så det var flot. Jeg er ikke skuffet. Taktikken var, at vi var fem mand, der skulle køre med i udbrud. De Gendt er hamrende stærk, og han er måske en endnu bedre mand at have i udbrud end mig.

Til gengæld var det en skuffelse for Bak og holdkammeraterne, at André Greipel faldt tilbage i kampen om den grønne trøje.

Store Greipel havde svært ved at hænge på i den stegende hede, og da konkurrenten Peter Sagan blev nummer to, er slovakkens forspring nu udbygget til 24 point.

- Vi prøvede at hælde vand på Greipel hele dagen, men det var simpelthen en gryde og et varmehelvede. Jeg tror aldrig i mit liv, jeg har drukket så meget vand. Vi hentede vand hvert 10. minut, men vi kan ikke hekse. Det var for hårdt for ham, siger Lars Bak.

Danskeren melder sig i øvrigt klar til at forsøge et udbrud senere i Touren. Han har tidligere nævnt 15. etape på søndag som en mulighed.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip