Holdkammerat talte Contador fra at angribe

Den tidligere Team Sky-rytter, Michael Rogers, der nu kører for Saxo-Tinkoff, opfordrede sin kaptajn til at have is i maven.

Hvorfor angreb Alberto Contador ikke ærkerivalen Chris Froome for alvor på søndagens etape? Den førende Team Sky-rytter var rystet, og hans løjtnant, Ritchie Porte, var sat.

Spekulationer om manglende evner hos konkurrenterne til for alvor at ramme Team Sky-favoritten var der nok af. Men en af dem, der sad tættest på Alberto Contador på søndagens etape, australieren Michael Rogers, fortæller nu, at det ikke var lysten til at angribe, der manglede hos hans spanske holdkaptajn. det var bare ikke det rette tidspunkt at slå til.

- Jeg forsøgte mere eller mindre at få ham (Contador, red.) til at tage den med ro. Jeg tror, han følte sig godt tilpas, og han ville angribe, men der var ingen grund til det. De sidste 30 kilometer var ned ad bakke i modvind. Det var ikke dagen til at rykke opad i klassementet, siger Michael Rogers til den australske TV-kanal SBS.

Her slår han også fast, at Tour de France langt fra er ovre, selv om det lignede en tidlig afgørelse lørdag, hvor Chris Froome smadrede al modstand.

- Jeg tror, løbet vil ændre sig hver dag og specielt i bjergene. Det er lidt anderledes i forhold til sidste år, hvor Sky var så overlegne, sagde Michael Rogers, der selv var en del af det Sky-team, der i 2012 kørte Bradley Wiggins sikkert frem til sejren i Paris.

Altså en rytter, der kender både Saxo-Tinkoffs og ærkerivalen Team Skys styrker og svagheder. Og derfor en rytter, der ved, hvad han taler om. Og australieren talte efter søndagens etape om at have is i maven og ikke lade sig rive med af hektik og overivrighed.

- Vi var nødt til at tage den med ro. Vi var oppe i det røde felt på de første stigninger, og det er så let at lade sig rive med. Men man skal huske, at der er mange store bjerge forude, som Michael Rogers sagde til TV-kanalen SBS efter søndagens etape.

Dagens Gossip