Holger K.: De kaster med smuds på Thorning

- Det handler ikke om retssikkerhed. Det handler om at kaste smuds på den danske statsminister. Man mærker hensigten og bliver forstemt.

Sådan siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF) om onsdagens hasteforespørgsel i Folketinget om fotomodellen Camilla Vest. Her kræver oppositionspartierne en advokatundersøgelse af Skat for "justitsmord" på hende.

Hun fik et år og ni måneders fængsel og 6,6 millioner kroner i bøde for grov skattesvig, men siden frifundet i Østre Landsret og Landsskatteretten. Frifindelsen kom, da Skat København havde frifundet statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand Stephen Kinnock.

- Det bliver sagt, at det er to fuldstændig ens sager. Det er det ikke. Der er tale om vildt overdrevne påstande, når det siges, at retssikkerheden er truet, siger Holger K. Nielsen.

Han skoser oppositionspartierne for kun at fokusere på Stephen Kinnock. Holger K. Nielsen har bedt Skat om en redegørelse for retssikkerheden i sager om skattekontrol.

Venstres fhv. finansminister Claus Hjort Frederiksen afviser skatteministerens kritik. Skat Nordsjælland bad forgæves Skat København om at se Kinnock-sagen, men Skat København afviste med henvisning til sin tavshedspligt, påpeger han.

Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær finder det "helt hen i skoven", at praksis ifølge skatteministeren slet ikke er ændret af Kinnock-sagen.

- Før Kinnock-sagen måtte man ikke arbejde én dag i Danmark, påpeger han.

Regeringen bruger Kinnock som gidsel i denne sag, siger De Konservatives gruppeformand Brian Mikkelsen.

- Parret risikerede et år og ni måneder i fængsel, fordi Skat København ikke ville udlevere afgørelsen, siger Brian Mikkelsen.

Skat København arbejder under fortrolighed, siger Holger K. Nielsen.

/ritzau/

Dagens Gossip