Holger K. deltager i afrikansk topmøde

Udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) er rejst til Etiopiens hovedstad, Addis Abeba, hvor han frem til onsdag deltager ved topmødet i Den Afrikanske Union (AU).

Ved mødets start mandag har Den Afrikanske Union genoptaget Madagaskar, som har været udelukket siden et kup i 2009. Landet blev lukket ind i varmen igen to dage efter, at landets nyvalgte præsident, Hery Rajaonarimampianina, blev indsat.

Holger K. Nielsen er ved topmødet vært for et møde med afrikanske og nordiske udenrigsministre og organisationer om, hvordan væksten i Afrika bliver bæredygtig.

Desuden møder han sine udenrigsministerkolleger fra Nigeria, Mali, Somalia og Sydsudan. Holger K. Nielsen besøger også en dansk virksomhed sammen med prinsesse Marie.

- Det er en prioritet for mig at styrke samarbejdet med de afrikanske lande om, hvordan væksten kan blive grøn og inklusiv, siger Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

Han hæfter sig ved den høje afrikanske vækst, som trækker millioner ud af fattigdom. Det giver store udfordringer for miljøet og de fattige, mener han.

- Derfor skal vi gentænke vores partnerskab med Afrika med fokus på ikke bare udvikling og stabilisering, men også på en økonomisk reformdagsorden, siger Holger K. Nielsen.

Udenrigsministeren skal også drøfte maritim sikkerhed og det urolige Sahel-område med sin kollega fra Nigeria, hvor Danmark vil åbne en ambassade.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip