Holger K. erkender: Skat og job hænger sammen

Kun få minutter gammel som skatteminister æder Holger K. Nielsen sine ord fra august om, at sammenhængen mellem lavere skat og øget arbejdsudbud er "ren voodoo".

For to måneder siden var han enig med den tidligere socialdemokratiske formand Mogens Lykketoft i at stille spørgsmål ved påstanden om, at der kommer et større udbud af arbejdskraft, når skatten på arbejde sættes ned.

Ved dagens reception i Skatteministeriet er spørgsmålstegnet lige så hurtigt væk som chokoladen til gæsterne.

- Det var en lidt fiks bemærkning, siger Holger K. Nielsen i en af sine første kommentarer til pressen lige efter at have modtaget ministeriet fra Thor Möger Pedersen.

- Jeg står selvfølgelig fuldstændig bag regeringens regnemodeller og regeringens tilgang til den økonomiske politik, lyder det fra den nyslåede minister.

Han forklarer, at den slags altid kan diskuteres.

- Det gør fagøkonomer også, men jeg står fuldstændig bag regeringens økonomiske regnemodeller, siger han.

Holger K. Nielsen mener ikke, at man kommer til at opleve nogen forskel på ham og Thor Möger Pedersen som skatteminister.

- Det bliver helt det samme, siger han.

Tilbuddet fra den nye SF-formand, Annette Vilhelmsen, om at blive skatteminister, skulle han lige tænke over, fortæller han.

- Det er jo ikke nogen behagelig post. Der er meget kritik. Jeg sagde ja for at gå ind og støtte hende. Jeg syntes, det var min pligt. Jeg er partisoldat, og så sagde jeg ja. Det bliver dødhårdt, siger han.

Når det gælder Annette Vilhelmsens tidligere udtalelser om at udfordre regeringsgrundlaget, siger Holger K. Nielsen, at hun mener at "bygge oven på" det.

- Det kan være meget forskelligt. Der kommer hele tiden nye spørgsmål op. Jeg prøver bare at forklare, hvad Annette mente med det. Det var ikke et spørgsmål om at sætte spørgsmålstegn ved regeringsgrundlaget, siger han.

- Vi skal ikke udfordre regeringsgrundlaget. Vi accepterer det 100 procent, siger Holger K. Nielsen.

Han afslører i øvrigt, at han selv laver sin selvangivelse.

- Den er nem at lave. Det er kan jeg godt sige dig. Det er bare s.. bare en underskrift, siger han.

 

Dagens Gossip