Holger K.: G8-landes kamp mod skattesnyd er »gode nyheder«

»Vi hverken kan eller vil acceptere, at nogle selskaber og enkeltpersoner udnytter skattereglerne så aggressivt, at de suger værdierne ud af de lande, de opererer i, og placerer værdierne i skattely-lande. Med G8-erklæringen sættes der nu for alvor fokus på problemstillingen på globalt niveau. Det er et meget vigtigt skridt,« siger Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

Selv om Danmark ikke er med i G8-klubben, understreger Holger K. Nielsen, at G8-landenes enighed om at bekæmpe skattesnyd kan få stor betydning for Danmark.

»G8-landenes anbefaling af blandt andet automatisk informationsudveksling kan give skattemyndighederne herhjemme flere og mere præcise oplysninger, så man får bedre muligheder for at kontrollere, at multinationale selskaber betaler skat i Danmark,« siger Holger K. Nielsen.

»Men G8 støtter også samarbejdet om nye regler, så det bliver vanskeligere for de multinationale at undgå beskatning af deres overskud. Det er rigtig gode nyheder,« siger Holger K. Nielsen.

Lederne af G8-landene blev tirsdag enige om en erklæring, hvor landene opfordrer til at ændre regler, »der tillader virksomheder at flytte indtjening over landegrænser for at undgå skattebetaling«.

Erklæringen slår også fast, at skattemyndigheder verden over skal udveksle informationer i kampen mod skatteunddragelse, ligesom multinationale selskaber »skal rapportere til skattemyndighederne hvad og hvor, de betaler skat«.

Ifølge Holger K. Nielsen har Danmark og de øvrige nordiske lande i flere år været »i førertrøjen«, når det gælder kampen mod skattely og udveksling af informationer.

I dag har Danmark 41 skatteinformationsaftaler med lande og jurisdiktioner, som har vigtige finansielle centre. Danmark mangler aftaler med tre af de tidligere skattelylande, nemlig Qatar, Hong Kong og Forenede Arabiske Emirater.

Dagens Gossip