Holger K. klar med handlingsplan mod skattely

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) vil tirsdag offentliggøre en handlingsplan, der skal dæmme op for skatteunddragelse, erfarer DR Nyheder.

I løbet af de sidste fire uger har DR med dokumentaren "I Skattely" vist flere eksempler på banker og revisorer, der har været villige til at hjælpe folk med at gemme penge for de danske skattemyndigheder.

Dermed går statskassen potentielt glip af millioner af kroner, som bliver sendt ud af landet i ly for Skat.

Den nye handlingsplan vil ifølge DR's oplysninger indebære en målrettet indsats fra Skat og en ny arbejdsgruppe, som skal dæmme op for brugen af skattely. Der vil samtidig blive afsat yderligere ressourcer til området.

Holger K. Nielsen har allerede meddelt, at han vil nedsætte et etisk skatteudvalg, der skal rydde op i den umoralske skatterådgivning, der er blevet åbenbaret i dokumentarudsendelserne på DR.

Med deltagelse af både myndigheder og private skatterådgivere skal udvalget udvikle et helt nyt etisk kodeks for god skatterådgivning i Danmark, skriver Politiken.

- Der er simpelthen for mange eksempler på tvivlsom skatterådgivning, derfor har branchen selv en interesse i gå ind i en seriøs dialog om, hvordan vi begrænser umoralen.

- Jeg tror, vi kan komme ganske langt, hvis vi kan få skabt et tværgående samarbejde og få et fælles etisk regelsæt, der omfatter alle skatterådgivere, advokater, revisorer og banker, siger Holger K. Nielsen til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip