Holger K kræver redegørelse i Kasi-sag

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) vil have en redegørelse fra Skat, efter at dagbladet B.T. har beskrevet, hvordan skatmyndighederne har håndteret sagen med erhvervsmanden Jesper "Kasi" Nielsen.

Ifølge avisen har Skats metoder mindet om trusler og afpresning i forbindelse med, at man har forsøgt at få den tidligere Brøndby-sponsor og ejer af håndboldklubben AG København til at betale en påstået restskat.

- Skat skal inddrive pengene til gavn for hele samfundet og til gavn for borgerne, men det er klart, at de også skal opføre sig ordentligt, når men er ude hos folk siger Holger K. Nielsen til TV2 News.

- Derfor har jeg og bedt om en redegørelse fra Skat omkring Skats håndtering af den slags sager, lyder det fra ministeren.

Ifølge B.T. har Skat gennem mindst et halvt år forsøgt at presse og true erhvervsmanden Jesper "Kasi" Nielsen til frivilligt at acceptere et stort, men juridisk tvivlsomt skattesmæk til firmaet Kasi ApS.

Til gengæld ville Skat så undlade at forfølge Jesper Nielsens mor, lillesøster og ham selv, der alle er medejere af firmaet, med personlige skattesager, ekstra skattebetaling og politianmeldelse for skattesvig.

Det skriver B.T., som har haft adgang til omfattende materiale i skattesagen.

Skatteordfører Brian Mikkelsen (K) kalder metoderne for "bøllemetoder", der ellers kun bruges af "rockere" og dets lige, mens også tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil "pålægge Skat at opføre sig ordentligt".

Det er ikke første gang, Skat er centrum for offentlig kritik. Senest har Skat været i vælten for behandlingen af fotomodellen Camilla Vest, der først blev idømt både fængsel og bøde i en skattesag - inden hun blev frikendt, fordi Skats påstande var forkerte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip