Holger K: Man skal behandles fair af Skat

»Det skal være sådan, at man altid kan være fuldstændig sikker på, at man får en fair behandling i det danske skattesystem. Det må der ikke være tvivl om,« siger Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

På baggrund af en anbefaling fra Kammeradvokaten har Skat onsdag besluttet at indlede tjenstlige forhør af de seks medarbejdere, der har optrådt så kritisabelt, at det ifølge Kammeradvokaten skal have ansættelsesretlige konsekvenser.

»Det er ganske alvorligt og aldrig sjovt at være nødsaget til at tage et instrument som tjenestemandsforhør i brug, men jeg har fuld tillid til, at Skats direktør håndterer sagerne på en måde, der både tilgodeser borgernes og skattemedarbejdernes retssikkerhed,« siger Holger K. Nielsen.

Blandt de ansatte, der nu rejses sag mod, er der ifølge bt.dk flere fra den nu nedlagte afdeling for økonomisk kriminalitet, der godkendte og medvirkede til behandlingen af erhvervsmanden Jesper »Kasi« Nielsen, der under møder og i en række mails blev truet til »frivilligt« at acceptere et millionstort skattesmæk - mod at SKAT til gengæld lovede ikke personligt at forfølge Jesper »Kasi« Nielsen, hans søster og mor.

SKAT ønskede, at »Kasi« selv skulle skrive til SKAT og bede om at betale mere i skat, dermed undgik SKAT en langvarig sagsbehandling, hvor myndigheden selv skulle argumentere for sin sag og lave en grundig og juridisk sagsfremstilling, som der efterfølgende kunne klages over. Hvis Jesper »Kasi« Nielsen selv »frivilligt« ønskede at betale mere i skat, kunne han ikke bagefter klage over afgørelsen.

BT har foretaget en omfattende gennemgang af sagen og påvist, at SKATs medarbejdere direkte og gentagne gange har truet og presset Jesper »Kasi« Nielsen til at acceptere en »frivillig« aftale og gjort det klart, at skete det ikke, ville hans skattesmæk mangedobles, ligesom han ville risikere politianmeldelse, retsforfølgning og fængselsstraf.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip