Holger K. meget fåmælt om møde på Marienborg

Formodningen om, at Holger K. Nielsen skal være minister, fik ekstra styrke, da den tidligere SF-formand søndag ankom til Marienborg, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mødes med den nye SF-formand, Annette Vilhelmsen.

Holger K. Nielsen ville ikke sige noget konkret om, hvad han skulle til møde om.

- Vi skal snakke om politik - regner jeg med, lød det fra Holger K. Nielsen, der i øjeblikket er forsvarsordfører for SF.

Holger K. Nielsen var fra 1991 til 2005 formand for SF. Han blev afløst af Villy Søvndal, som trådte tilbage lørdag, da Annette Vilhelmsen som den første kvinde satte sig i formandsstolen.

Flere medier mener at erfare, at Holger K. Nielsen skal være skatteminister i stedet for Thor Möger Pedersen.

Holger K. Nielsen støttede Annette Vilhelmsen i det formandsopgør, som sluttede lørdag med, at Vilhelmsen vandt stort over sundhedsminister Astrid Krag.

Krag og Möger Pedersen hører til samme tabende fløj i partiet.

Holger K. Nielsen har ry for at have et stort overblik, som sammen med hans erfaring som partiformand kan komme Annette Vilhelmsen til nytte - også når der skal lægges en ministerkabale.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har meddelt sin afgang. Den plads skal fyldes ud, og Annette Vilhelmsen skal som partiformand have en ministerpost. Hertil kommer et hul, hvis skatteministeren skal skiftes ud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip