Holger K. mister »kæmpe kapacitet« i tabet af sin spindoktor

»Thomas har i dag meddelt mig, at han fratræder sin stilling i Skatteministeriet. Det er en beslutning, jeg må respektere. Thomas er en arbejdshest, er knivskarp og har været en kæmpe kapacitet for SF i regeringen, så det vil kunne mærkes, at han ikke længere er på holdet. Thomas indsats vil være savnet, og jeg ønsker Thomas alt muligt held og lykke i fremtiden,« siger skatteministeren i en pressemeddelelse.

Thomas Brahm stopper efter kritik fra Socialdemokraterne i kølvandet på, at partiet tidligere på ugen droppede målsætningen om øremærket barsel til mænd, skrev Altinget.dk lørdag middag.

Og det bekræfter Skatteministeriet i pressemeddelelsen lørdag aften.

»På baggrund af historien i Jyllands-Posten og Thomas Brahms eget ønske er det aftalt, at han fratræder sin stilling som særlig rådgiver og fritstilles med det samme«, står der.

Emnet om fædrebarsel har skabt så stor splittelse i regeringen, at centrale SF-rådgivere, som Jyllands-Posten erfarede, gik til pressen med gamle citater, hvor ledende socialdemokrater taler varmt for at forbedre fædres mulighed for orlov.

Ifølge avisen henvises der i det tilsendte dokument til en artikel, hvor beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fastslår, at øremærket barsel vil blive gennemført, mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) står citeret for, at »det handler om at give fædrene rettigheder, som de ikke har i dag«. Mailens afsender var netop Thomas Brahm.

Thomas Brahm nåede at være skatteministerens spindoktor i mindre end et år. Han kom fra en stilling i SFs pressetjeneste.

Dagens Gossip