Holger K: Model for ejendomsvurderinger snart på plads

På trods af dagens forlydender om det modsatte, vil regeringen i løbet af få uger præsentere sin nye model for de omstridte offentlige ejendomsvurderinger, lyder det nu i en pressemeddelelse fra Skatteministeriet.

»Boligejerne skal have tillid til de offentlige vurderinger, og siden regeringen kom til, har vi haft fokus på at øge kvaliteten af ejendomsvurderingen. I disse uger arbejder vi på at kunne lande en samlet løsning, vi kan præsentere for Folketingets partier,« siger skatteminister Holger K. Nielsen i pressemeddelelsen.

Der opstod ellers i dag forvirring, da DR Nyheder erfarede, at vurderingen for 2013 ville blive udskudt, men der var blot tale om en misforståelse omkring datoen 1. oktober.

DR skulle således have erfaret, at ejendomsvurderingerne skulle være afsluttet på denne dato, altså i morgen, mens datoen i virkeligheden blot er datoen for det prisniveau, vurderingerne af ejerboliger foretages i, lyder meldingen fra skatteministeren, der melder om, at der er flere modeller i spil.

»Det afgørende for mig er, at vi får en solid og samlet løsning, så folk, som ejer en bolig i Danmark, fremover kan have tillid til deres ejendomsvurdering. I øjeblikket er der flere forskellige modeller i spil, og derfor vil jeg heller ikke på nuværende tidspunkt udelukke nogen løsninger. Men jeg vil gerne understrege, at vi ikke har truffet beslutning om at udskyde eller skubbe SKATs vurdering, hvis nogle skulle have fået det indtryk,« lyder det endvidere fra Holger K. Nielsen.

 

Dagens Gossip