Holger K. peger på Pia Olsen Dyhr som ny SF-formand

SF's tidligere formand og udenrigsminister Holger K. Nielsen peger nu på den tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr som ny partiformand.

- Jeg håber, og jeg vil meget opfordre Pia Olsen Dyhr til at stille op. Hun er det bedste bud i den situation, vi står i. Hun kan samle partiet, og hun har signaleret, at det er det, der er hendes interesse, siger Holger K. Nielsen til Politiken.

Han har historisk haft en del at skulle have sagt ved partiets formandsvalg. Senest da han pegede på Annette Vilhelmsen som formand i slutningen af september 2012.

Dermed er en historisk alliance ifølge Politiken en realitet - et samarbejde mellem den gamle såkaldte røde fløj og den grønne del af partiet.

Netop de to fløje har ellers igennem de seneste tre årtier udkæmpet en intens kamp om partiets linje i alt fra miljøpolitik til fordelingspolitik, EU-politik og værdipolitik.

I en mail til Politiken skriver Pia Olsen Dyhr:

- Jeg er stadig ved at gøre min stilling op. Det er et stort valg, som kræver nøje overvejelser, og jeg har ikke besluttet mig endnu. Men jeg er da glad og beæret over den tillid, som Holger viser mig.

Da Holger K. Nielsen pegede på Annette Vilhelmsen i 2012, var begrundelsen den samme som nu.

- Jeg agter at stemme på Annette, fordi hun efter min mening bedst vil kunne samle partiet, skrev han dengang på sin Facebook-profil.

Pia Olsen Dyhr har før stillet op til formandsvalget i partiet, da hun i 2005 tabte til Villy Søvndal, der endte med at blive formand og afløste Holger K. Nielsen på posten.

/ritzau/

Dagens Gossip