Holger K. vil forlænge klagefrist for vurderinger

Sådan lyser udspillet fra regeringen dagen efter den hårde kritik fra Rigsrevisionen og massive krav om tilbagebetaling af skat. Skatteministeren siger til Berlingske, at han indkalder Folketingets partier til forhandlinger om en løsning i næste uge. Udspillet er, at private boligejere får mulighed for at klage over deres vurdering fra 2011 og erhvervsvirksomheder kan klage over deres vurdering fra 2010. Tidligere vurderinger kommer næppe på tale.

»Vi er meget opmærksomme på, at det kan være et problem, at man først nu er blevet opmærksom på, at ens vurdering er for høj, og at Rigsrevisionens kritik har givet anledning til, at man tænker, at man burde have klaget. Derfor vil vi gerne give dem mulighed for at påklage deres vurdering ved at forlænge fristen,« siger Holger K. Nielsen til Berlingske.

Klagefristen er i dag tre måneder efter, at man har modtaget vurderingen. Holger K. Nielsen er til gengæld afvisende over for at lade boligejere klage over vurderinger, der ligger længere tilbage.

»Det vil være uhyre vanskeligt,« siger skatteministeren, som heller ikke mener, at det er muligt for myndighederne selv at opspore de boligejere, som har betalt for meget og selvstændigt tage initiativ til en tilbagebetaling.

Udspillet vil kræve en lovændring og kan derfor først gennemføres, når Folketinget indkaldes igen til oktober.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip