Holger K. vil trøste udskældte skattefolk

Fejlagtige ejendomsvurderinger og beskyldninger om hårdhændet behandling af borgerne har trukket overskrifter i landets aviser gennem de seneste måneder, men ifølge skatteministeren er medarbejderne udsat for en helt urimelig hetz.

»Beskyldninger om bølle- og rockermetoder tager naturligvis hårdt på SKATs medarbejdere, og jeg vil bruge besøgene til at fortælle dem, at det er en meget vigtig en samfundsopgave, de løfter,« siger Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

»Jeg er stolt af at være minister for skatteområdet, og jeg har stor respekt for de medarbejdere, der har valgt at arbejde i skattesystemet. Deres arbejde er med til at skrabe finansieringen ind til det velfærdssamfund, vi alle sammen er så stolte af,« understreger han.

En meningsmåling foretaget for TV 2 og Politiken viste forleden, at danskernes tillid til Skat tilsyneladende har lidt et alvorligt knæk som følge af de mange sager. Kun hver femte deltager i undersøgelsen stoler på Skat, mens næsten halvdelen siger, at deres tillid til skattemyndighederne er lille.

Det ærgrer Holger K. Nielsen.

»Fagfolk og politikere har talt om Stasi-metoder, justitsmord og om behov for at køre et godstog gennem Skat. Tonen er blevet mere og mere skinger. Det tror jeg desværre bidrager til, at almindelige danskere nu tror, at man ikke længere kan stole på skattevæsenet,« siger ministeren, der erkender, at det kræver en indsats at genvinde danskernes tillid.

»Hele Skat og jeg må lægge os i selen for at genvinde danskernes tillid, og jeg vil stærkt appellere til, at alle medlemmer af Folketinget arbejder på at finde brede løsninger frem for blindt at deltage i det, der mere og mere ligner en heksejagt,« siger han.

Holger K. Nielsen begynder sin turné på skattecentrene i Fredensborg og Høje Taastrup. Frem mod efterårsferien vil han besøge 11 af de største skattecentre.

Dagens Gossip