Hollænder anholdt som bagmand i hestekødskandale

Den hollandske direktør er mistænkt for svindel og forfalskning, da man mener, at han har været med til at sætte falske mærkater på kødprodukter.

En anden tidligere direktør i selskabet er også tilbageholdt. Myndighederne har ham mistænkt for at have videresolgt 300 ton hestekød fra leverandører i Holland, Irland og Storbritannien. Kødet er blevet solgt som oksekød.

Virksomheden er en af to hollandske firmaer, som har været involveret i handel med 50.000 ton oksekød, der blev trukket tilbage i april, da der var mistanke om, at det indeholdt hestekød. Kødet har været solgt mellem januar 2011 og januar 2013.

Direktøren har erkendt, at man har blandet oksekød med hestekød, men han hævder, at det var efter ønske fra en kunde og nægter at have mærket kødet forkert.

Ifølge de hollandske myndigheder har virksomheden solgt hestekød til 132 firmaer i Holland og 370 firmaer i andre europæiske lande. Der er dog ikke oplysninger om, hvilke lande det drejer sig om. Kødet skal ifølge de hollandske myndigheder være endt på 1.722 hoteller, restauranter og cateringvirksomheder, hos 39 slagtere og 290 forhandlere og varehuse.

De hollandske myndigheders tilbagetrækning af hestekød er den største, siden skandalen brød ud i januar, hvor der blev fundet heste-DNA i frosne burgere solgt i britiske og irske supermarkeder.

Dagens Gossip