Hollænder dropper Fifa-kandidatur og peger på prins

Hollænderen Michael van Praag har valgt at trække sig som kandidat til det forestående valg til præsidentposten i det internationale fodboldforbund (Fifa).

Han vil i stedet støtte en af de andre udfordrere i forsøget på at vælte Sepp Blatter af tronen, nemlig prins Ali bin al Hussein fra Jordan.

Det meddeler hans PR-folk torsdag ifølge AFP.

- Efter grundige overvejelser og samtaler med involverede parter og interessenter har Michael van Praag besluttet at trække sit kandidatur til at blive den næste Fifa-præsident tilbage og i stedet slå sig sammen med præsidentkandidat prins Ali bin al Hussein, lyder det i en erklæring.

Der har på det seneste været spekuleret i, at modkandidaterne til Sepp Blatter kunne finde på at gå sammen for at stå stærkere i forsøget på at vælte den magtfulde præsident, der har siddet i embedet siden 1998.

Van Praag er formand for det hollandske fodboldforbund og har tidligere været formand for danskerklubben Ajax Amsterdam.

Med ham ude kommer valget nu til at stå mellem Blatter, Ali bin al Hussein og den tidligere portugisiske stjernespiller Luis Figo.

Præsidentvalget i Fifa finder sted 29. maj.

/ritzau/

Dagens Gossip