Hollænder vinder Vuelta-etape efter langt udbrud

Bert-Jan Lindeman (Lotto-Jumbo) tog sejren, da 7. etape af Vuelta a España fredag eftermiddag blev afgjort på toppen af en lang, sej kategori 1-stigning i La Alpujarra.

Men i det samlede regnskab var det måske endnu mere interessant, at Tour de France-vinderen Chris Froome (Sky) viste sig ude af stand til at følge de øvrige favoritter i afslutningen og tabte omkring et halvt minut.

Lindeman høstede med sin sejr frugten af hårdt arbejde i et langvarigt udbrud, der indledningsvis var på fem ryttere, men flere faldt fra, efterhånden som stigningsprocenterne satte deres spor til sidst.

Den hollandske rytter var i mål ni sekunder før Ilia Koshevoy (Lampre) og 29 sekunder foran nummer tre, Fabio Aru (Astana).

Aru stak af fra favoritfeltet til sidst, og det var især hans ryk, der blev kostbart for Chris Froome, som tydeligvis ikke er i samme form som under Tour de France.

Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo) leverede et stort stykke arbejde for sin holdkaptajn, Rafal Majka, op ad den sidste stigning, men danskeren måtte slå ud en kilometer før mål, da tempoet for alvor blev skruet i vejret.

I toppen af klassementet betød etapen ikke nogen forskydninger. Esteban Chaves (Orica-Greenedge) fører fortsat foran Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) og Dan Martin (Cannondale-Garmin).

Lørdagens 8. etape er på 182,5 kilometer, men har en noget anderledes profil. Meget af tiden går det nedad, men to kategori 3-stigninger sørger for et par knolde inden den flade afslutning i Murcia.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip