Holland beder Ukraine indstille kampe i Østukraine

Skrevet af admin

29/07/2014

Dagens topnyheder

Hollands premierminister, Mark Rutte, beder nu Ukraine om at indstille kampene med de prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

- Premierministeren ringede tirsdag morgen til præsident Porosjenko for at anmode de ukrainske styrker om at indstille kampene omkring MH17-nedstyrtningsområdet, siger en talsmand for Rutte.

Det sker, efter et hold af australske og hollandske eksperter for tredje dag i træk har opgivet at nå frem til det område, hvor et Malaysia Airlines-passagerfly forrige torsdag styrtede ned, efter det formentlig var blevet ramt af et missil.

- Holdet af hollandske og australske eksperter forlod ikke Donetsk for at tage ud til nedstyrtningsområdet. Der er i øjeblikket for mange kampe på og omkring vejen, der fører hen til området, lyder det i en udtalelse fra det hollandske justitsministerium.

Ukraines regering fortalte mandag, at hæren har indtaget en række byer i området, heriblandt byen Shakhtarsk, der ligger cirka 10 kilometer fra området, hvor lig, ligdele og vragrester stadig ligger spredt efter flystyrtet den 17. juli.

Ifølge de lokale myndigheder i området har mindst 19 civile mistet livet de seneste dage som følge af kampene. 14 personer, heriblandt fem børn, blev dræbt mandag aften i byen Gorlovka, som ligger i det kampramte område.

Derudover blev fem civile personer dræbt i byen Lugansk, da granater ramte et alderdomshjem.

Flere end 200 lig er allerede blevet fundet i området og sendt til Holland for at blive identificeret, men der var 298 personer om bord.

På grund af kampene i området sagde politichefen i Holland, Gerard Bouman, mandag, at der er en risiko for, at de efterladte aldrig kommer til at begrave deres kære. 193 af passagerne var hollandske statsborgere.

/ritzau/AFP