Holland idømt bøde for at droppe EM-værtsskab

Det europæiske håndboldforbund (EHF) ser ikke med milde øjne på nationer, der trækker sig som vært for en slutrunde, når de først er blevet udpeget.

Det må det hollandske håndboldforbund sande, efter at det har fået en kæmpebøde for at kaste håndklædet i ringen omkring kvindernes EM i 2012, som Holland ellers skulle være vært for. Holland er desuden blevet frataget retten til at været vært for EHFs slutrunder på alle niveauer i tre år frem til december 2016.

EHFs håndboldretslige instans har idømt det hollandske håndboldforbund en bøde på 300.000 euro (2,24 mio. kr.) for at trække sig som vært blot et halvt år før, mesterskabet skulle afholdes. Holland fik tildelt værtsskabet til EM-slutrunden tilbage i 2008, men trak sig først i juni sidste år på grund af økonomien i projektet.

EHF-retten har desuden vedtaget, at hollænderne skal afholde de udgifter, EHF havde i forbindelse med, at man måtte flytte slutrunden til Serbien, hvor den blev afviklet i december sidste år. De udgifter har man opgjort til ydeligere 250.000 euro (1,86 mio. kr.).

Dermed skal Holland altså hoste op med over fire mio. kroner for at trække sig, hvis ikke det hollandske håndboldforbund vælger at anke afgørelsen inden 28. august.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip