Holland sætter 300 mand af til at vogte EU's ydergrænser

Holland vil oprette et hurtigt udrykningshold på 300 mand, der kan sendes ud som grænsevagter på internationale missioner, men især i EU.

I et brev til parlamentet skriver den hollandske regering, at det internationale udrykningshold bliver oprettet så hurtigt som muligt for at styrke kontrollen ved EU's ydre grænser, der er presset af flygtninge- og migrationskrisen.

EU-Kommissionen har tidligere foreslået en ny fælles europæisk grænse- og kystvagt, der i tilfælde af pres mod en ydre Schengen-grænse i nødstilfælde også kan indsættes imod et medlemslands egen vilje.

Det er dog ikke klart, om Hollands udrykningshold er tænkt som en del af den indsats.

Målet med forslaget fra EU-Kommissionen var at dæmme op for den historisk omfattende flygtninge- og migrationskrise, hvor omkring en million mennesker alene i år er ankommet til Europa.

I kommissionens forslag var der tale om en pulje på 1500 grænsevagter, som kan rykke ud til enhver ydre grænse inden for højst tre dage, hvis det brænder på.

EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, har i forbindelse med forslaget udtalt, at flygtninge- og migrationskrisen har vist svagheder i de nuværende regler, som der er behov for at rette op på.

Holland bidrager i forvejen til EU's grænseagentur, Frontex, der støtter samarbejdet mellem EU-landenes nationale grænsevagter ved de ydre grænser.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip