Holland slår Kim Rasmussens Polen og er i VM-finalen

18/12/2015

Den danske træner Kim Rasmussen og Polens håndkvinder må indstille sig på at spille bronzekamp søndag.

I fredagens semifinale blev holdet godt og grundigt sat på plads af Holland, som med sprudlende angrebsspil lagde stor afstand til Polen i første halvleg og endte med at vinde opgøret 30-25.

Dermed er hollænderne garanteret holdets første VM-medalje i kvindehåndbold nogensinde.

Det var tydeligt i kampens indledning, at hollænderne formåede at spille angrebsspil i et tempo, hvor Polen slet ikke kunne følge med.

Den tidligere FCM-profil Nycke Groot og den nuværende Team Esbjerg-spiller Estavana Polman gjorde sit til, at hollænderne kom bedst fra start og hurtigt etablerede en 5-2-føring.

Ved stillingen 8-4 havde Kim Rasmussen set nok, og han tog en timeout. Effekten var til at overse, for hollænderne tromlede videre ude på banen.

Polen lignede mere og mere et hold, der havde givet op, og afstanden op til Holland blev ved med at vokse. Ved pausen halsede polakkerne efter med syv mål, og opgøret synes allerede afgjort.

I begyndelsen af anden halvleg lignede kampbilledet nogenlunde det samme som i første halvleg, men så begyndte Polen at melde sig ind i opgøret og presse hollænderne til dumme afslutninger.

Med ti minutter tilbage var forspringet skrumpet til fire mål, og med tre minutter tilbage af kampen var forspringet nede på tre mål.

Men decideret spændende blev det ikke, for Hollands sprudlende offensiv blev ved med at score, indtil jublen kunne bryde ud blandt de orangeklædte.

I finalen venter vinderen af opgøret mellem Norge og Rumænien. Den kamp spilles senere fredag aften.