Holland smadrer Polen og undgår formentlig Danmark

De hollandske håndboldkvinder ligner kraftigt en vinder af gruppe B ved VM i håndbold.

Fredag smadrede hollænderne Polen med 31-20. Dermed skal Sverige fredag aften slå Cuba med over 33 mål for at skubbe hollænderne væk fra gruppens førsteplads, da målscoren bliver afgørende efter et uafgjort resultat i landenes indbyrdes møde.

I tilfælde af en svensk sejr på præcis 40-7 skal gruppens førsteplads findes via lodtrækning.

Vinderen af gruppe B skal møde Serbien i 1/8-finalerne og slipper med garanti for at møde Danmark, der enten bliver nummer to eller tre i gruppe A.

I gruppe C vandt verdensmestrene fra Brasilien den afgørende kamp om gruppens førsteplads mod Frankrig med 21-20 efter et vildt drama. Dermed undgår brasilianerne at løbe ind i enten Spanien eller Norge i 1/8-finalerne, hvilket Frankrig i stedet skal.

Med få sekunder tilbage af kampen udlignede Frankrig til 20-20 efter at have byttet målvogteren ud med en ekstra markspiller.

Alligevel nåede Brasilien at få bolden op på midten og få den givet op, før den blev sendt ind i et tomt mål, da den franske målvogter ikke var nået tilbage i målet.

Med førstepladsen i gruppen følger en 1/8-finale mod Rumænien for brasilianerne.

Rusland understregede sin suverænitet i gruppe D ved at vinde den femte af fem mulige kampe med en 30-27-sejr over Rumænien.

/ritzau/

Dagens Gossip