Holland undskylder diplomat-anholdelse

Anmelderne var naboer til diplomaten Dmitry Borodin, og ifølge hollandsk presse, der har fået adgang til dokumenter hos politiet, var Borodin på anholdelsestidspunktet så beruset, at han dårligt kunne stå på benene. Samtidig viser papirerne, at naboerne har fortalt, at han mishandlede sine to små børn.

Den hollandske udenrigsminister erkender i undskyldningen, at Genévekonventionen, der sikrer diplomater immunitet, blev overtrådt, men tilføjer, at han personligt finder, at politiet optrådte professionelt og med ansvarsfølelse, da det tilbageholdt Borodin.

Sagen har truet med at udvikle sig til en alvorlig diplomatisk kurre på tråden mellem Rusland og Holland, fordi det hollandske politi åbenlyst ikke tog hensyn til souschefens diplomatiske immunitet, og Holland og Rusland forbliver i kontakt om hændelsen, siges det i udenrigsministerens erklæring.

Forløbet blev for et par dage siden gengivet af en talsmand for det russiske udenrigsministerium med denne ordlyd:

»Sidste weekend stormede bevæbnede mænd i camouflageuniformer Dmitry Borodins lejlighed og slog diplomaten kraftigt for øjnene af hans børn med en frit opfunden beskyldning om, at han mishandlede dem.«

Ifølge den udenrigsministerielle talsmand, Alexander Lukashevich, har Borodin forklaret, at han blev kastet i gulvet og ramt i hovedet af en knippel og smidt i håndjern.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, reagerede med vrede over episoden, der følger i kølvandet på Ruslands opbringning af det hollandsk indregistrerede Greenpeace-skib »Artic Sunrice« og dets 30 besætningsmedlemmer.

»Det her er det groveste brud på Genévekonventionen. Vi venter på en forklaring og en undskyldning - og på, at de skyldige bliver straffet. Vores reaktion vil afhænge af, hvordan der bliver reageret fra hollandsk side,« lød det fra den russiske præsident om diplomatepisoden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip