Holland vil kaste bomber mod Islamisk Stat i Syrien

Skrevet af admin

29/01/2016

Dagens topnyheder

Holland udvider sit bidrag til den USA-ledede koalition i Mellemøsten, så landet fremover også vil kaste bomber mod Islamisk Stat (IS) i Syrien, rapporterer tv-kanalen RTL.

Holland har allerede seks F-16-fly i regionen.

Kampflyene bomber i øjeblikket i nabolandet Irak, hvor også danske fly har bombet den ekstremistiske gruppe IS.

Beslutningen om at deltage i de militære angreb over Syrien udspringer blandt andet af bekymringer over udviklingen i Irak, fortæller den hollandske forsvarsminister.

- De fremskridt, der er gjort i Irak, kan ikke opretholdes, hvis Islamisk Stat fortsat kan støtte kampen i Irak fra det østlige Syrien, siger Jeanine Hennis-Plasschaert.

Den hollandske regering overvejer desuden, om den skal sende ekstra militært udstyr til Iraks hær.

Forsvarsaftalen er faldet i stand med et politisk flertal, der opstod i denne uge, da den fik støtte af Arbejderpartiet, der er del af premierminister Mark Ruttes regering.

Holland slutter sig med aftalen til en gruppe lande, som allerede bidrager til den internationale koalitions bombetogter i Syrien.

De blodige attentater i Paris 13. november sidste år medførte, at Frankrig og Storbritannien besluttede at intensivere kampen mod IS.

Landene i koalitionen er blevet kritiseret for, at bombetogterne har medført civile tab.

Amerikanerne oplyser fredag, at fem civile er dræbt i perioden fra juli til oktober 2015. Dermed har koalitionens kampfly ifølge USA kostet i alt 21 civile livet siden efteråret 2014.

/ritzau/Reuters