Hollande erkender risiko for EM-terror

Skrevet af admin

05/06/2016

Mest læste i dag

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at der er en trussel om terror i Frankrig i forbindelse med EM i fodbold, der foregår i Frankrig.

Men Frankrig vil ikke lade sig intimidere, siger han.

- Denne trussel vil vare i lang tid. Men vi må gøre alt for sikre, at EM 2016 bliver en succes, siger han ifølge AFP til fransk radio.

EM begynder fredag 10. juni og fortsætter i en måned, og Frankrig er i højt alarmberedskab for at hindre terrorangreb.

Frankrig blev i fjor ramt af to store terrorangreb. I januar 2015 blev satiremagasinet Charlie Hebdo ramt, og i et drama, der varede flere dage, blev 17 mennesker samt tre gerningsmænd dræbt.

13. november 2015 ramte flere terrorister med skudangreb og selvmordsbomber flere steder i Frankrigs hovedstad, Paris. 130 mennesker blev dræbt.

Den militante bevægelse Islamisk Stat tog skylden for attentaterne.

For få dage siden udsendte det amerikanske udenrigsministerium et varsel, hvor det informerede amerikanere om, at de bør være varsomme under rejser i Europa hen over sommeren.

Blandt andet store arrangementer med mange mennesker samlet blev nævnt som risiko-områder- altså blandt andet fodboldkampe.

Ud over truslen om terror er der en række andre problemer, der lige nu bidrager til, at Frankrig har sit at slås med.

Der er landsomfattende strejker inden for transportsektoren i protest mod arbejdsmarkedsreformer.

Piloter i flyselskabet Air France truer med at indlede en fire dage lang strejke fra 11. juni, når EM-turneringen er i gang, og der er planlagt en stor protestdemonstration i Paris 14. juni.

Samtidig bidrager de nuværende oversvømmelser i Paris og det nordlige Frankrig til følelsen af, at Frankrig i disse måneder er presset på flere fronter.

/ritzau/AFP