Hollande erklærer krig mod skattely-lande

Den franske præsident, François Hollande, lover, at han vil udrydde verdens forskellige skattely, og han kræver mere åbenhed fra både politikere og banker i hjemlandet.

- Skatteparadiserne må udryddes i Europa og resten af verden. Dette er en betingelse for at redde job. Det er nødvendigt med en nådesløs kamp mod udskejelserne, grådigheden og den hemmelige finans, siger den franske præsident.

Blandt de tiltag, som Hollande vil sætte i værk, er oprettelsen af et nyt kontor, hvor statsanklageren kan forfølge korruption og skattesvindel i Frankrig.

Dertil kommer oprettelsen af en ny statslig myndighed, som skal overvåge potentielle interessekonflikter hos ministre, parlamentarikere og andre officielle personer.

For at øge tilsynet i sådanne sager fastslår Hollande, at alle franske ministre skal offentliggøre oplysningerne om deres personlige formuer. Franske banker bliver også pålagt årlige offentliggørelser af lister over deres udenlandske datterselskaber.

- Franske banker skal offentligt fremlægge de fulde lister over deres datterselskaber i udlandet. Og det skal stå klart, hvilket aktiviteter, der foregår. Det vil med andre ord ikke være muligt for en bank at skjule transaktioner, som er gennemført i et skatteparadis, siger Hollande.

Det nye tiltag kommer efter, at Hollandes tidligere budgetminister Jerome Cahuzac i sidste uge blev tiltalt for skattesvindel i en opsigtvækkende sag, der belaster hele den socialistiske regering.

Kritikere på både højre- og venstrefløj har krævet at få at vide, om Hollande og andre i regeringen havde kendskab til den skandaleramte ministers hemmelige bankkonto i udlandet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip