Hollande fastholder militært pres på Syrien

I en tale på den franske TV-station TF1 lagde Hollande vægt på, at det internationale samfund må forberede sig på at indføre sanktioner, i tilfælde af at aftalen ikke bliver overholdt som del af en FN-resolution, der kan komme til afstemning i løbet af de næste syv dage.

Frankrig har været en af de varmeste fortalere for en militær straffeaktion mod det syriske regime for et giftgasangreb 21. august.

Men en militæraktion var ikke en del af de tre dage lange forhandlinger i Genéve mellem den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, og hans russiske kollega, Sergei Lavrov, som resulterede i en aftale om at udrydde Syriens kemiske våbenarsenal.

Ifølge aftalen har Damaskus en uge til at frembringe en komplet liste over landets kemiske våben, som skal destrueres.

Med aftalen er planerne om et militært angreb midlertidigt afværget på trods af franske og amerikanske trusler om at straffe regimet for gasangrebet, som Assad hele tiden har nægtet at stå bag.

Hollande skal mandag morgen mødes med John Kerry og den britiske udenrigsminister, William Hague, for at diskutere situationen i Syrien, hvor kampene fortsat raser.

BNB/AFP

Dagens Gossip