Hollande: Frankrig intensiverer bombetogt i Syrien

Frankrigs præsident, François Hollande, siger på en ekstraordinær kongres i parlamentet i Versailles, at Frankrig vil intensivere sin indsats i Syrien efter fredagens angreb i Paris.

- Frankrig vil øge antallet af bombninger i Syrien, hvor fredagens angreb i Paris blev planlagt, siger han mandag.

Da terrortruslen vil foreligge i lang tid, vil Frankrig ifølge Hollande øge ressourcerne til rådighed for sikkerhedsstyrker og militæret.

Ifølge præsidenten vil der dermed ikke blive skåret i militæret i tiden frem mod 2019. Derudover vil der blive oprettet 8500 nye stillinger hos politiet og retsvæsnet.

- Forbryderne skal vide, at deres handlinger ikke har fået Frankrig til at vakle. De har blot styrket vores overbevisning om, at de skal bekæmpes, siger Hollande.

Samtidig opfordrer han til én samlet koalition i Syrien. I øjeblikket kæmpes der i to fronter mod Islamisk Stat. Den ene koalition ledes af USA og den anden af Rusland.

Præsidenten siger, at han i de kommende dage vil mødes med USA's præsident, Barack Obama, og hans russiske modstykke, Vladimir Putin, for at diskutere mulighederne.

- Dette er en krig mod jihadister, som truer hele verden. Denne krig begyndte allerede for flere år siden. Vi har alle en klar bevidsthed om, at det kommer til at tage tid. Og at vi må kæmpe hårdt, lyder det fra præsidenten.

I den sjældne tale i Versailles efter fredagens angreb flere steder i Paris kommer Hollande desuden med ønsket om en mere effektiv grænsekontrol ved EU's ydre grænser.

Derudover skal borgere med dobbelt statsborgerskab kunne fratages deres franske statsborgerskab, hvis de dømmes for terrorisme.

129 mennesker blev dræbt under angrebene i den franske hovedstad i fredags, som IS har taget skylden for. Derudover blev 350 personer såret - heraf 99 alvorligt.

Frankrig erklærede for første gang siden Anden Verdenskrig landet i undtagelsestilstand og indførte grænsekontrol.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip