Hollande: Klimatopmøde gælder planetens fremtid

Klimatopmøde handler om planetens fremtid, om fremtiden for selve livet, siger Frankrigs præsident, François Hollande, ved åbningen af FN's klimatopmøde i Paris, COP21.

Der er mødt cirka 150 stats- og regeringschefer op til åbningen af klimakonferencen.

Hollande siger, at det uden tvivl er det vigtigste internationale møde, der skal finde sted over de næste to uger i den franske hovedstad.

- Aldrig har konsekvenserne for et internationalt møde været så store, fordi det handler om planetens fremtid, selve livets fremtid, og alligevel er det blot to uger siden, lige her i Paris, at en gruppe fanatikere spredte død i gaderne, siger Hollande.

Det sidste er en henvisning til radikale islamisters attentater flere steder i Paris, der kostede 130 mennesker livet.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, minder fra talerstolen forsamlingen om, at der er så meget fremdrift og fremskridt i forhandlingerne om at reducere udledningen af klimagasser, at bedre betingelser for en aftale "måske aldrig kommer igen".

Målet for klimamødet i Paris er at lave aftaler, der vil fastholde stigningen i den globale opvarmning i forhold til det førindustrielle niveau på under to procent.

De to grader menes ifølge forskere at være grænsen, hvis man vil forhindre uoprettelige og omfattende klimaforandringer.

De fleste lande har inden COP21 meddelt FN, hvilke mål de har for deres egne lande til reducere udledningen af klimagasser. Men de samlede tilsagn bringer ikke tilnærmelsesvis verden i retning af maksimalt to graders stigning i dette århundrede.

Dermed er der fortsat udsigt til ekstreme storme, tørke, oversvømmelser og hele lande, der vil forsvinde under havstigninger.

Hollande minder om, at det vil sende millioner på flugt og kan udløse krige.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip