Hollande: Man kan blive syg af Donald Trumps udtalelser

Skrevet af admin

03/08/2016

Dagens topnyheder

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at man kan blive syg af nogle af Donald Trumps udtalelser, og han kritiserer den republikanske præsidentkandidat for at fremsætte "sårende og ydmygende bemærkninger".

- Hans udskejelser giver en lyst til at kaste op. Navnligt når Donald Trump taler dårligt om en soldat - om en soldats eftermæle, siger Hollande til journalister i Paris.

Den franske leder henviste til Trumps stærkt kritiserede udtalelser om et muslimsk ægtepar, Khizr og Ghazala Khan, hvis søn døde i krigen i Irak, mens han kæmpede under amerikansk flag.

Parret har opfordret Trump til at læse den amerikanske forfatning og besøge soldaterkirkegården Arlington for at se se, hvor vidt forskellige baggrunde amerikanske soldater har haft.

Hollande kalder Trumps bemærkninger for både sårende og ydmygende.

Trump har i de seneste dage skabt problemer for sig selv med udtalelser om muslimer, babyer, brandfolk og militæret.

Præsident Barack Obama har sagt, at Trump er direkte uegnet til USA's højeste embede.

- Den republikanske kandidat er uegnet til at agere som præsident. Han bliver ved med at bevise det. Det er ikke en situation, hvor man har en episodisk brøler. Det her er dagligt, siger præsident Obama, der tirsdag talte til journalister i Det Hvide Hus.

Obama sagde, at Trump er "håbløst uforberedt" og "uegnet til at være præsident".

- Han bliver ved med at bevise det, hed det.

/ritzau/AFP